مجری سقف وافل اندیشه

پروژه تجاری اداری لوکس پارسا

سقف وافل، قالب وافل

این مجتمع واقع در استان تهران ، شهرستان شهریار ، شهر اندیشه ، فاز سه بوده که عملیات اجرایی آن از تابستان  سال 1399 آغاز گردید

تعداد طبقات
0
بلندترین دهانه
m 0
عمق خاک برداری
m 0
ارتفاع سازه
m 0
متراژ طبقات (m2)
0

در ابتدا تصمیم بر آن بود که از سقف تیرچه _ بلوک در این پروژه استفاده گردد طراحی سازه طبق این نوع سقف انجام گرفته و نقشه های اجرایی نیز آماده شده بود . اما براساس تحقیقات صورت گرفته توسط کارفرما مقرر شد که وظیفه طراحی ، محاسبات و اجرای سازه به شرکت اندیشه بنای حاتم محول شود . طبق بررسی های انجام شده ، شرکت اندیشه بنای حاتم این وظایف را پذیرفت و طراحی معماری و محاسبات سازه مجدداً بر اساس سقف وافل انجام گرفت .

سقف وافل، قالب وافل
سقف وافل، قالب وافل

* دلایل تغییر در تصمیم گیری کارفرما به شرح ذیل می باشد :

1_ بدلیل نحوه ستون گذاری بالاجبار باید از تیرچه دوبل در احداث سقف استفاده میشد .

2_ کارفرما نسبت به استانداردهای تیرچه بلوک اعتماد کافی را نداشت .

3_ سقف وافل قابلیت طراحی درنرم افزار را دارد .

هریک از این موارد فوق الذکر می تواند مشکل بزرگی برای طراحی و رساندن پروژه به فاز اجرایی باشد . خوشبختانه استفاده از قالب های غیر ماندگار وافل حاتم توانست کمک شایانی در حل تمامی صعوبت های پیش آمده در مسیر طراحی و اجرای این سازه انجام دهد . نتیجه بازبینی مجدد و طراحی سازه با استفاده از سقف وافل موجب شد تا دو ستون از مجموع ستون ها نیز کاسته شود. در محاسبه این سازه از تحلیل طیفی دینامیکی استفاده شده و بارگذاری سازه نیز طبق کاربری های هر طبقه انجام گرفت.

سقف وافل، قالب وافل
سقف وافل، قالب وافل

ستون های سازه از بعد  70 در 70 آغاز شده ودر طبقات پنج سانتیمتر ازطول و عرض ستون ها به استثنای چند ستون کاسته شده است . حداکثر میلگرد ستون ها درپایین ترین مقطع 32 عدد قطر 22 است و در تیپ بندی های مختلف این میزان کاسته شده است . ارتفاع تیرها نیز 60 سانتیمتر می باشد به عبارت دیگر تیرها دارای 30 سانتیمتر آویز هستند . در پشت بام (سقف رستوران ) عمق تیرها 50 سانتیمتر می باشد . به کمک این میزان ارتفاع تیرها ، دریفت سازه  نیز بدون نیاز به دیواربرشی قابل کنترل شد .

در محاسبات سقف نیز قالب های 80 در 80 وافل  مدنظر قرار گرفت . طبق آکس قالب ها یک میلگرد 16 هر 80 سانتیمتر در پایین و میلگرد 10 نیز هر 20 سانتیمتر تحت عنوان شبکه میلگرد بالای سقف وافل قرار داده شد . طراحی سقف نیز بر مبنای این دتایل انجام گرفته است.

سقف وافل، قالب وافل
سقف وافل، قالب وافل

عمق فنداسیون یک متر ، و عرض آن 2 متر محاسبه شده است . تعداد میلگردهای فنداسیون نیز 13 و قطر آنها 18 می باشد . برای میلگردهای تقویتی از میلگرد نمره 22 استفاده شده است . با توجه به اینکه در قسمت جنوبی آن کوچه و غرب آن خیابان است نیاز به درنظر گرفتن درز انقطاع نخواهد بود . اما در قسمت شرقی و شمالی آن میزان 10 سانتیمتر درز انقطاع باید ایجاد شود و این درز از فنداسیون آغاز میگردد .

اولین اقدام جهت شروع ساخت پروژه خاکبرداری است . بدلیل اینکه یک طبقه پارکینگ در زیرزمین این پروژه قرار داشت باید در طبق نقشه های اجرایی خاکبرداری انجام میگرفت . تراز کف پارکینگ 30/3 – بوده . بدلیل اینکه عمق فنداسیون یک متر به اضافه 10 سانتیمتر بتن مگر محاسبه شده بود باید 5/4 متر خاکبرداری انجام میشد . مکان دقیق ستون ها و فضاهای خالی فنداسیون توسط تیم نقشه برداری تعیین شد و سپس به میزان 10 سانتیمتر بتن نظافت ( مگر ) روی خاک در محدوده نوارهای طولی و عرضی فنداسیون ریخته شد . وظیفه بتن مگر ایجاد یک سطح صاف در کف فنداسیون است .

سقف وافل، قالب وافل
قالب وافل، سقف وافل

سپس میلگردگذاری فنداسیون طبق نقشه های اجرایی آغاز گردید و میلگردهای ستون ها طبق نقشه های اجرایی به میلگرد های فنداسیون متصل شد . جهت جلوگیری از تماس مستقیم میلگردها از کف از spacer های پلاستیکی استفاده گردید . میلگردهای تقویتی نیز در قسمت های مشخص شده تعبیه گشته و خاموت های ستون ها نیز هم در قسمت زیرین به تعداد و فواصل مشخص و هم در قسمت بالایی شبکه فنداسیون به همان نحوی که در نقشه های اجرایی مشخص گردیده بسته شد . بستن خاموت های بالای ستون موجب آن می گردد که در هنگام بتن ریزی فنداسیون شاخه میلگردهای ستون جایجایی بیش از حد نداشته باشند زیر این اتفاق ممکن است علاوه بر کج شدن میلگردها حتی باعث انحراف قالب بندی ستون ها شود .

سرانجام بتن ریزی فنداسیون با بتن مقاومت 25 مگاپاسکال انجام شده و عملیات ویبره زنی با استفاده 3 دستگاه ویبره بنزینی انجام پذیرفت .پس از تقریبا یک شبانه روز قالب های فلزی که جهت بتن ریزی در حاشیه فنداسیون و فضاهای خالی بسته شده بود، باز شد. سپس نوبت به قالب بندی ستون ها رسید . قالب های فلزی به خوبی با یکدیگر توسط پین و گوه متصل شده و تراز بودن آن توسط شلنگ تراز بررسی گشت تا از کج شدن ستون ها جلوگیری شود.

سقف وافل، قالب وافل
سقف وافل، قالب وافل
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

به دوستانت هم پیشنهاد بده

مجری سقف وافل اندیشه

Telegram
WhatsApp
اینستاگرام حاتم بنا